Camera And Sound Servo Help

 
#1

Hi guys! I have a camera on my robot, and I was wondering if you can record with it. If so, how do I do it? Also I really like using the sound servo, but every time I pause it, it breaks and I have to restart Ez builder to get it to work again. Is that something you are working on, or is it my computer?
Thanks! Smile

#2

Use talk servo instead of sound servo.... The record video function is in the camera control...

#3

The talk servo works fine. I use it all the time. With the recording video.. I have tried it, but it seems to have trouble saving it to my computer once I stop recording. It's weird because he takes snap shots, and saves them just fine. I like the sound servo because the robot lip syncs to music or people's voices. It seems to break though when I pause it.

#4

Are you on the latest version of EZ-Builder? Video recording was broken a while ago, but was fixed ~last month.

Alan

#5

Yes I have the latest version. Smile

#6

Are you using Snapshot to take photos, or pressing RECORD to record video?

Do you know where the videos are being stored? In the media folder - you can find that folder by looking in the Camera Config menu. It always defaults to your My Pictures\My Robot Pictures folder. But you can see that in the Camera Config.

I will take a look and see if there is a bug with the Pause for Sound Servo and release a fix if there is.

#7

can you tell me which Sound Servo you are using? There are three of them. Sound Servo PC or Sound Servo EZB or Sound Servo EZB Playback

#8
#9

Yay! The sound servo works! Grin Thanks!
With the camera though. The robot takes snap shots just fine, and it saves it where I told it too. However when I click record under video recording, an error comes up and says: AVI writer error: cannot open the video file. It does this when I click both start and stop under video recording.

#10

Sounds like a corrupt installation OR the path is incorrect OR the filename extension does not match the selected codec.