Award
Congratulations DJ Sures, for answering the question and has received an EZ-Credit award! Share what you have learned and create a tutorial to help others by clicking here.

Still Need Assistance With Audio Question

Assistance Requested

Help rb550f with their question and receive $10 of EZ-Credit to get more robots and parts from our store. The following information was provided about their previous efforts searching tutorials for a resolution.

rb550f claims to have checked these sources:
 
#1

I still need help with audio problem.I keep losing audio after a few verbal commands with speech recognition. Also lose audio for speech synthesis. I have the latest version of EZB software. Using same windows 7 laptop that has always worked in all my projects. I tried to start a new project with just speech recognition and speech synthesis and still have the same problem...this started in the last two weeks. no errors are reported from debug..Need help!.. I know that audio works with everything on laptop including windows chimes...

I have found a few conversations, tutorials and activities that may help with your question. Take a look at these links. I've sorted them by what I believe to be most relevant but that is not always the case as I'm still learning.


Also, consider reviewing the Learn section for informative lessons and activities. Check it out!


#2

Wow, it almost sounds like you may have a problem on the EZB board it's self. Maybe the little on board amp is overheating and starting to fail. You could tie into the board before and bypass this little amp and send the sound signal to your own amp and speaker. At least this would tell you if it's a problem with EZB's amp.

#3

The speech recognition does not use the EZ-B.

If you are losing speech synthesis and speech recognition - I would say the Windows Speech System has an issue. There must be a way to reinstall it?

If you want, post your project and i'll take a look to see what could be up.

#4

Ok I upload project to cloud....name is Audio test.

#5

I went thru all the settings for speech recognition in control panel and i have not found the problem..

#6

I do however get sound from wav files on soundboard

#7

Ok so I deleted the Realtek high definition audio driver and then reinstalled..Audio seems to work well now.