Congratulations Richard R, for answering the question and has received an EZ-Credit award! Share what you have learned and create a tutorial to help others by clicking here.

Ez-b V4 Won't Connect To Wifi

Assistance Requested

Help Steve G with their question and receive $10 of EZ-Credit to get more robots and parts from our store. The following information was provided about their previous efforts searching tutorials for a resolution.

Steve G claims to have checked these sources:

Really hope someone can help.

I am trying to connect my EZ-B v4 to my laptop but having no luck so far. In brief, the v4 is found on my available network list, but when I click "connect" it comes up with the following...

User-inserted image

I run the troubleshooter and the message I get is...

User-inserted image

I have AVG antivirus installed and have tried to connect the v4 with AVG enabled and disabled, still no joy.

Laptop specs.
HP650 notebook, with Windows 7 home premium 64-bit, with 6GB RAM and 320GB HDD.

Please help *stress*


I have found a few conversations, tutorials and activities that may help with your question. Take a look at these links. I've sorted them by what I believe to be most relevant but that is not always the case as I'm still learning.

Also, consider reviewing the Learn section for informative lessons and activities. Check it out!


In addition to the post above, I had a look at the windows network diagnostics.

User-inserted image

I also forgot to mention, I have reset the v4, and restarted the laptop too, but to no avail.


Hello @Steve.gibbs

A couple of suggestions for you:

-Try uninstalling AVG
- If you have a wired ethernet connection on your computer to the router, temporarily remove it
- If you have a USB WiFi dongle available, try connecting with it.


I guess I should have started with please remove power and reinsert power to the EZ-B and try again, but I figured you probably already tried that one.

I guess I should ask how are you powering your EZ-B, and are your batteries charged?



Thanks for the quick reply. I do not have an Ethernet cable connected and I don't have a wifi dongle I can use. I have just uninstalled AVG as you suggested, , restarted laptop, and reset v4, and it still will not connect.


I just saw your second post. Yes, I did unplug and replug power, battery is a new 7.4 LiPo, and is fully charged.


Your computer is looking for a response from an internet connection - and not allowing a single adhoc connection. Because there are millions of software applications, we do not know of all apps that could cause the problem.

1) Do you have a firewall installed?

2) Other virus scanners installed (other than AVG)?

3) What version of windows?

4) Is your computer an HP or Compaq?


I found this link that could possibly help you with setting up an adhoc connection with an HP computer: Link


Hi DJ.

Thanks for responding. Yes I do have windows firewall, the only other security feature is Windows defender, I am running Windows 7 64-bit home premium, and the laptop is deffo a HP.


Wow. I really didn't think it would be this difficult. I had a look at the link Jeremie but the instructions given are different to my systems menus. I have now tried with windows firewalls OFF, and still no luck.


@steve , I noticed that if i clicked connect to v4 connection and then right afterwards click connect in ez builder for board 0 ( the first one) that ez builder was able to immediatly connect and windows remembers the ezb v4 connection.

Note: trying to duplicate your issue , i found if i just clicked connect but didn't also click connect in ez builder eventually it comes back it will not connect.