Award
Congratulations DJ Sures, for answering the question and has received an EZ-Credit award! Share what you have learned and create a tutorial to help others by clicking here.

How To Add Robot Image On Auto Positioner?

Assistance Requested

Help Doombot with their question and receive $10 of EZ-Credit to get more robots and parts from our store. The following information was provided about their previous efforts searching tutorials for a resolution.

Doombot claims to have checked these sources:
 
#1

I'm using an Iconia W3, and I can't seem to find the button to add your own custom robot image, and I can't drag or add more than 1 servo. Weird. I haven't tried it on my laptop yet, but is this a tablet issue? I'm sure there's a simple answer to this, thanks in advance. Smile

I have found a few conversations, tutorials and activities that may help with your question. Take a look at these links. I've sorted them by what I believe to be most relevant but that is not always the case as I'm still learning.


Also, consider reviewing the Learn section for informative lessons and activities. Check it out!


#2

The robot image is based on the 3D robot built under the My EZ-Robot -> Design. I am unaware of any way to use a custom jpeg image in this.

As for adding/moving servos around, I just tested it on 2013.09.27.00 and I could add 3 (if not more, I stopped adding at 3) servos and drag them all around without issue, it may be a tablet issue. You could try reinstalling EZ-Builder to see if that solves the problem.

#3

Ironically: http://www.ez-robot.com/Community/Forum/posts.aspx?threadId=4523

When you press to add a servo, you drag it by clicking on the border. It might be easier to use a mouse cursor if your tablet doesn't have the resolution

#4

Oh wow...you just posted this hah
Ok my version is still at 9/27 I don't have Internet access at work, I will update when I get home. Just bitmaps? Can't do jpegs etc?

Thanks

#5

Sorry, I use the word bitmap loosely. Jpeg will work

#6

Hello there
Downloaded the latest version,
I still can't find the "Change Image" button.

#7

The change image button is only visible if you are not using the 3D robot designer.

For example, start a new project and add an auto positioner. Press the config button of the auto positioner. Look by the SAVE button and you will see it.

PS, please post in only one place about your question

#8

Hello again, yeah I realized I posted the question twice too late, sorry man Grin

Anyway I found it works on my laptop but not my tablet, in fact, There's no SAVE button on my Auto Positioner menu. On the laptop (Running Windows 7) everything is there like you said.

here's my tablet info:

Windows 8
Processor: Intel(R) Atom(TM) CPU Z2760 @ 1.80 GHz
RAM: 2.00 GB
System Type: 32-bit OS, x86 Based processor
Pen and touch: Full Windows Touch Support with 5 touch points

There doesn't seem to be any issue with the version of Windows I have. Any theories?

Thanks again

I promise only 1 post at a time Grin

#9

You will need to update the version of EZ-Builder. That includes downloading the software from the EZ-Builder webpage on our website. From there, you will be prompted to RUN or SAVE the file. Select RUN. Follow through the installation instructions.

1) Load your new installation of EZ-Builder

2) Press Add Control from the top menu

3) Select Servo tab

4) Select Auto Positioner

5) Press the GEAR icon (which stands for config)

6) The config window will appear. Look near the bottom by the SAVE button.

#10

Sorry It took a while, but yeah it works with the new update. Thanks!