Controls Creeping Up And Under Manus

 
#1

Hi all,


I'm almost sure this is an issue with my laptop video settings but can't stop it from happening. I've done several Auto Arranges in EZ Builder. Then I'll go back and rearrange the controls the way I want them to look. Well, after a few shutdowns and restarts of Ez Builder the whole project will creel up and under the menu bar at the top of EZ Builder. The only way I can get to the top of the upper windows is to do another Auto Arrange or download the properly formatted saved copy I have in the EZ-Cloud. Here's what it looks like:


User-inserted image

Thanks,
Dave Schulpius

#2

Have you pressed the UP arrow on the scrollbar?

I'll take a look and see if there is something i can do about that Smile

#3

Thanks for the quick reply, suggestion and offer to help. Amazing service!

Yes, I did try the arrows (a few times) and no help. The slider bar on the right of the main window is also fully up.

#4

Interesting! I wonder what is happening... Do you have any display settings modified from default? for example higher/lower DPI? Different theme? Areo disabled? etc...

#5

It happens to me a lot.
I have to go up to "Controls" I believe (don't have EZ Builder on this computer) and hit a icon, far left, that will align everything up.
I know I'm not much help ... lol ... but wanted you to know it does happen to others and it can be fixed with just a click on a icon.

#6

Humm, No modified settings. I'm useing a clean install of Win 7 on an older two CPU core Dell laptop. I left everything set to the installed defalt settings. Nothing else installed on this laptop.

Herr Ball, are you talking about the Smart Arrange option under the Control tab? I can use this also to get the project down but it will also rearange where I've already moved all the windows to where I like them. Then the cycle will start again when I manually re-rearange them.

#7

OK, I did a little trouble shooting to thy to narrow things down. It's confirmed, each time I rearrange after a Auto Arrange or Smart Arrange and then reboot the computer the project will be under the menus like above. It does not matter wither I do any work, make any changes to the project or save the project. Also all settings are at install settings with a clean install of Win 7.

Dave Schulpius

#8

Just want to mention that this issue seems to have straightened it's self out. Not sure what happened to fix it other then add a control and then save. That may have straightened things out like it did for others having this problem. However I didn't see the fix tight away for some reason. This "fix" also happened between upgrades so nothing was changed by one of those. Hope it keeps.

#9

I could not reproduce the issue - strange! Smile

#10

well, hopefully there will be no need for you to waist your time on this anymore. It seems to be a random event with only a few users and a simple fix of adding a controll. Hopefully its over now.

THANKS for looking into it though.

Dave Schulpius