Award
Congratulations thetechguru, for answering the question and has received an EZ-Credit award! Share what you have learned and create a tutorial to help others by clicking here.

Assistance Requested

Help burnnet with their question and receive $10 of EZ-Credit to get more robots and parts from our store. The following information was provided about their previous efforts searching tutorials for a resolution.

burnnet claims to have checked these sources:
 
#1

I am trying to connect to my old robot based on EZ-B v3 to an EZ-Builder Version 2017.01.26.00 but when I click on connect on COM5 (that is assigned port on a blue tooth device) I receive a message that "This device is not an EZ-B". Am I doing something wrong or the EZ-Bv3 is no longer an EZ-B? Please help, I would really like to have this robot resurrected and the only way to do so is via the EZ-Builder.
Thank You
Chris
User-inserted image

User-inserted image

I have found a few conversations, tutorials and activities that may help with your question. Take a look at these links. I've sorted them by what I believe to be most relevant but that is not always the case as I'm still learning.


Also, consider reviewing the Learn section for informative lessons and activities. Check it out!


#2

It is still supported, although more and more features only work with v4.

Make sure to run the v3 firmware updater (if you haven't used it in a long time, this is probably the issue). Try com4 instead of com5.

Worst comes to worse, you can get $50 in store credit sending your v3 back and use it towards buying a v4.

Alan

#3

as alan said,

1) Upgrade the firmware

2) the v3 will eventually no longer be supported, so buy-back program is a good idea: https://www.ez-robot.com/Community/Forum/Thread?threadId=7137

Grin

#4

Thank you very much for such a quick replay. I have tried COM 4 as well, and the firmware update, (its been long time since I have done that) but its still the same issue, the board will not connect. I did not know about the buy-back program. The 50 dollars EZ-Credit is super generous, thank you guys.

#5

i have the same thing happening to me but i just both a v4 when i try to connect to my ez builder debug say the device is not a ez-b but it is connected to my wifi i have watch the tutorial and i did everything many time but still the same message it say report 69 ? since i am a new comer just dont know what to do i need help *confused*